A B1 vitamin – Thiamin hatasa a szervezetben

          A szervezetnek szamos mennyisegu vitaminra van szuksege, tobbek kozott B1 vitaminra is. A B1 vitamin vizoldekony, a B vitaminok szinergista hatasuk miatt egyuttesen jobban hatnak szervezetunkre, mint kulon-kulon. Az idealis hatas kifejtesenek erdekeben a B1, B6, es B12 vitaminokat azonos dozisban celszeru adagolni. Betegsegek eseteben, stresszes allapotban a szervezet B1 vitaminszukseglete nagyobb.

Jo hatasa van az idegrendszerre es a szellemi teljesitmenyt is noveli, enyhe vizhajto hatasa is van. A helyes taplalkozas fontos a szervezet szamara, mivel a B1 vitamin szamos elelmiszerben, zoldsegben megtalalhato, igy a termeszetesen bevitt B1 vitamin megoldja napi vitaminszuksegletunket.

A B1 vitamin megtalalhato:

– tej es a legtobb zoldsegfeleben, rizs, korpas buza, zabliszt, korpa, amerikaimogyoro, szaritott elesztoben is.

Napi 50 mg B1 vitamin elegendo a szervezet szamara.

Fontos megjegyzes!

Az aktiv dohanyosok es alkohol fogyasztoknak , illetve akik sok cukrot fogyasztanak  sokkal tobb B1 vitaminra van szukseguk, mert szervezetuk nagyobb megterhelesnek van kiteve.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://gyogyito-doktor.hu/a-b1-vitamin-thiamin-hatasa-a-szervezetben/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/gyogyito/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/gyogyito/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19
Gazduire Web Claus